23948sdkhjf

15 ton garn har givet Zusana millionomsætning

'Bubble fluffy’, ‘iride merino mohair’ og ‘babel alpaka akryl'.

Hvis ikke ovenstående tre navne ringer en klokke, kan det måske give god mening. 

Det er nemlig tre udtryk fra garnverdenen - eller deciderede garntyper, som 40-årige Zuzana Obel fra Espergærde har beskæftiget sig med på sit iværksættereventyr 'Garnspecialisten'. 

Og hun har et helt særligt budskab med sin garnvirksomhed. 

Det skriver Helsingør Dagblad

- Jeg startede virksomheden som et hobbyprojekt, og da jeg var i England for at besøge et væveri, så jeg, at der kom en lastbil, som blev fyldt op med garn, der skulle på lossepladsen. Det var virkelig hjerteknusende for mig at se. Jeg begyndte at grave lidt dybere i det, og det var sådan, at Garnspecialisten opstod, siger hun til mediet. 

Cirka en million ton garn vurderer Zusana Obel på baggrund af sine oplysninger fra branchen, at der hvert år går tabt - og blot ender som affald.

Hun tilføjer hertil, at det netop er med ønsket om at skabe mindre spild i garnindustrien, at hendes virksomhed er stiftet. Og derfor er hele hendes garnlager udgjort af overskudsgarn fra større fabrikker. 

Og det har hidtil vist sig at være en god forretning - sidste år havde Garnspecialisten en nettoomsætning på fem millioner kroner. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093